Theater / Afzender Cement @ Boulevard / Alle leeftijden / Cement Coproductie / Language No Problem (LNP)
Sonja van Ojen & Hendrik Kegels
Om de hoek woont een struik
In Om de hoek woont een struik brengen theatermakers Sonja van Ojen en Hendrik Kegels een zelfgebouwde miniatuurwereld tot leven. Tijdens deze woordeloze beeldende voorstelling zit het publiek rondom een reusachtige papieren maquette van een slapende stad. De dag breekt aan, een vuilnisbak waait om, een plastic zakje verstrikt zich in de takken van een boom, de krokussen gaan open.Om de hoek woont een struik is een betoverende en fantasievolle voorstelling waarin we niet kijken naar mensen maar naar alle andere inwoners van de stad. Zo spelen de Esdoorn, de Lantaarnpalen, het Openbare Toilet, de Schoorsteen, de Kevers onder de tegels en de Kiosk op het plein de hoofdrol. Er ontvouwt zich een wonderlijke universum van dansende flatgebouwen en flirtende treurwilgen. De wereld, zo blijkt heeft de mens niet nodig om een feestje te vieren. De voorstelling wordt begeleid door een filmische soundtrack van componist Frederik de Clercq (Studio Ree).
Sonja van Ojen en Hendrik Kegels maken beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is speels, absurdistisch en licht, maar tegelijk volkomen serieus en ambitieus in de precisie en toewijding waarmee ze hun werk maken. Ze studeerden allebei af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen maakten ze eerder de voorstellingen Phantom Island en MICRO. Het duo is verbonden aan het PLAN Brabant, Feikes Huis en STIP Theaterproducties.
Om de hoek woont een struik is één van de drie winnaars van de BNG bank Theaterprijs 2020. En werd geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2021.
Concept maquette en uitvoering: Sonja van Ojen, Hendrik Kegels
Eindregie: Lisa Schamlé
Dramaturgie: Pol Eggermone
Tribune en draaischijf: Vincent van Ojen
Lampjes en draadjes: Thomas Claessens
Muziek: Studio Ree (Frederik de Clercq)
Ondersteuning decor: Dominique van de Zande, Wieke van Rosmalen, Vincent van Ojen
Posterbeeld: Lisa Schamlé
Mogelijk gemaakt door: Amarte fonds, Prins Bernhard cultuurfonds, Bng Theaterstmuleringsprijs, Gravin van Bylandt, Stichting Gemeente Helmond, Brand cultuurfonds Limburg.
Mede mogelijk gemaakt door: Feikes Huis, Festival Cement, Makershuis Tilburg, Annatheater